onsdag 28 april 2010

Money makes the world go around...

Idag vann jag hundra kronor på lotto! En vinst är alltid en vinst!

Funderar på vad jag ska göra för mina bonuspengar. För hundra kronor kan man göra mycket.
Det kan bli fyra glas öl/vin på en billig uteservering i Göteborg.
Ett par pocketböcker till playan.
Ett par somriga tygskor från skopunkten.
En fin enkel klänning från forever21.
En flaska finvin, eller två flaskor fulvin.
Jag kan placera mina hundra kronor på mitt sparkonto. Om räntan återgår till 2008s nivå så får jag ju i tid till nästa semester så har jag tjänat ihop till en halv piggelin att ligga på stranden och mumsa på.
Muta min roomie att... hmm, nej det kan jag göra själv...
Tre förpackningar Finas Müsli Crisp Apelsin Choklad.
15,38 st eldorado mörk choklad.
Ett par somriga tygskor från skopunkten.
Tio stycken tianlotter.
Fyra stycken trisslotter.
Ett tunikalinne från Gina Tricot.

Ja, det är mycket jag kan göra för mina hundra kronor.
Åh, dessa dilemman! Vad ska jag köpa!?

Intellectual masturbation

Så i lördags var det trevligt. Mamma och pappa var i stan och tillsammans med fler nära och kära blev det snittar, restaurang och fyrverkeri i slutet! Fick diplomet på en gång också, tyckte det nästan var lite synd - för en tom diplomrulle hade blivit så symboliskt och roligt att blogga om, men det få va.

Fick lite presenter, som hör saken till. Nu är min resa räddad kan jag säga! Om drygt två veckor ligger jag på stranden med dessa två böcker framför mig.
Om jag nu har självdisciplinen till att inte läsa ut dem innan. Borde nog köpa den tredje också för att vara på den säkra sidan. Ser verkligen fram emot allt läsa dessa böcker. Får återkomma med recension senare.

Fick även en inflyttningspresent (det var tydligen viktigt att skilja på dessa två) som gör sig bra i vår ungmöslya. "100 saker du kan klara utan en karl". Jag kan nog komma på en handfull saker som inte står i boken, men den diskussionen ska vi inte ta nu. Började i alla fall med att fixa elavtal! Inte ens en karl i andra ändan av luren, så riktigt feminint blev det! Stackars flickorna hemma  var tvungna att fixa håret utan locktång/plattång i 1,5 dygn, medan jag åt lyxfrukost på hotell. Men trots att jag var way out south, så *da dada daa* kommer jag till undsättning, och i tid tills jag kommer hem igen är krisen över.


Sista uppdateringen är väl stand up igår. Emme hade en extra biljett och hon hade det stora hjärtat att ge den till mig. Vet inte om det var för jag är singel och kunde hjälpa henne dregla över honom, eller för att jag bitter och påminner om honom, eller om hon bara ville få mig att skratta. Kan i alla fall skriva under på alla ovanstående punkter. Nu när jag skriver kommer jag dock på att det finns en hemsida jag måste besöka nu... Få se om det kommer en recension på den sen. Ska i alla fall uppdatera virusskyddet först.

/K

fredag 23 april 2010

Asche zu Asche

Eyjafjallajökull [εi´jafjadlajœ:kydl]. "Eyjafjallajökull har haft flera stora utbrott, bl.a. 1612 och 1821–23. Den 20 mars och 15 april 2010 hade vulkanen åter utbrott. Under utbrottet 15 april kastades vulkanisk aska flera kilometer upp i atmosfären, vilket orsakade stora störningar på flygtrafiken i Nordeuropa." (NE)

Kom igen, är inte nyhetens behag över nu?

Flygplanstrafiken har börjat komma igång, folk kommer hem - ingen har dött! Varför är alla rädda för naturkatastrofer - de löser sig ju jämt. Och vi i Sverige ska skatta oss väldigt lyckliga som har det skyddsnätet vi har. För den vanliga medelsvensson är det pengarna tillbaka och en historia att klaga sig över varje jul i flera år framöver!

En supervulkan mäter 8 på VEI-skalan,  extremt förödande utbrott ger 5 eller 6. Tydligen mätte Eyjafjallajökull bara 2. Återigen . nått att oroa sig för? Njaeee. Visst askan har rakt mer kaos än andra utbrott, men utbrottet i sig är ju bara en liten fis.

Jennifer har fått noja på supervulkaner och är stensäker på att jorden kommer gå under på grund av en inom närmaste veckan så vi inte hinner åka till turken/Turken. När jag gör sökningar på supervulkaner hittar jag några artiklar, många bloggar, och en eller annan grundskoleuppsats på ämnet. Inte mycket forskning eller helt tillförlitliga källor. Lite intressant på det sättet att det borde ju vara väldigt aktuellt nu, men också intressant för att det kanske bara är BS. Det "tillförlitliga" jag hittar känns som lite som skrämselpropaganda. SVT har skrivit lite om de aktiva supervulkanerna som finns och menar att större utbrott är att vänta ca två gånger var 100 000e år. De som inte dör direkt av utbrottet blir hotade av klimatförändringarna. Två gånger var 100 000e år... Cancer, bilolycka, flygplanskrash, psykopatpojkvän, snubbla och slå huvudet i asfalten.... Naturkatastrofer bringar mig besvär men knappast något som hamnar högt på min oro-lista. Världen kommer inte gå under... It is not so much that I have confidence in scientists being right, but that I have so much in nonscientists being wrong. Ge mig lite forskning så kan vi prata om saken.

Det jag vill säga till alla (red. läs Jennifer) är: Sluta oroa dig!

måndag 19 april 2010

Mer hopp!

Kom på lite fler fördelar med karlar:

Igår upplevde jag ett starkt behov av dem när jag bar kassar och idag kom vi fram till att de kan fan i mig göra riktigt bra pubar med riktigt bra käk!
Så som det ska vara!


Idag kom även Sonja, så nu är allt fulländat!

/K

tisdag 13 april 2010

Men sen finns det ju MÄN!

Fast vissa män får en att hoppas igen....

Låt mig presentera oscarsvinnaren Christoph Waltz i DER HUMPINK!


Män och mänskligheten...

"Min Gud dras i smutsen av präster och biskopar"- Så hette debattinlägget av  Marcus Birro i lördags. I Aktuellt idag togs det upp att två nya åtal har väckts på katolska präster i Sverige angående sexuella övergrepp mot barn. Jennifers kommentar till detta - "präster, biskopar, lärare, läkare, advokater - de är alla män!"

Ja, att karlar är som karlar är, det är väl ingen nyhet. Inte för att det är något försvar eller ursäkt för något beteende, men så är det. Och vi får det bevisat för oss om och om igen. Jag får det bevisat för mig om och om igen. Angående de katolska prästerna så skedde tydligen detta på 70talet, men "barnen" har inte kommit ut med detta förrän nu. För jävligt. Men vad kan göras? Ska man skylla på den katolska kyrkan? Som sagt, de är inte den enda professionen som hycklat inom detta. Som sagt lärare, läkare - de har minst samma förpliktelser som präster. Det är varken sämre eller bättre. Och så sitter reportern där och frågar biskopen om man kan lita på katolska präster! - Vad vill han ha för svar? Nej, man kan inte lita på människor, för de är människor! En lärare till mig på högskolan sa en gång att "tro på alla, men lita inte på någon". Kan inte vara mer sant.

Nu vill jag dock förtydliga att mitt förakt inte endast gäller män, även om det är de som tar till de mest extrema handlingarna, men idioti, stupiditet och enfaldighet är könsneutralt. Jag skulle kunna skriva en bok om allt som frustrerar mig med mänskligheten, men så bitter ska vi inte vara idag.

Istället avslutar vi med fler... visa ord från Jennifer , och hänvisar till hennes samt Ellens blogg för lite bilder från helgens eskapader.

"Men Jennifer, de här är ju mögliga!"
"Men det där är ju bara lite päls, tänk på barnen i Afrika"
"Inte fan vill de har ruttna rädisor!"
/K

onsdag 7 april 2010

Klockren variant av varumärkesintrång!

Såg precis 3's nya reklamfilm. Fåret Frank från Tele2 kommer in förklädd och blir helt begeistrad i 3's telefoner och abonnemang. Undrar hur länge denna reklamfilm kommer få gå? Och om den tas bort, hur mycket inverkan den ändå får?

Måste faktiskt erkänna att när den började, förstod jag inte att det var 3, utan trodde att det var Tele2! Det var ju Frank som var den roliga i filmen. Och till 3's nackdel, låter ju fåret faktiskt rätt cynisk när han pratar.

Angående filmen så kommentera r3's marknadschef att det faktiskt inte är fåret Frank, utan
"en get med en mask" . Jo, tjena. Ännu roligare är att vice VD tidigare gått ut och sagt att Frank mer eller mindre är oseriöst, inte kommer funka och att han inte vill ha den. Kommunikation i företaget?

Enligt
Dagens Media så skrattar däremotTele2's marknadschef bara åt det hela och hånar 3 för att de tycker Frank är så stark att de behöver ta in honom och att Tele2 bara får gratisreklam. Kan hålla med om att det är rätt genomskinligt av 3, men undra inte om Tele2 själva bara tar på sig en mask, medan de planerar sin hämnd. Ni minns väl hundkriget?



Men det är ganska fascinerande ändå. Att företagsvärlden inte har kommit längre än högstadiet i mognad. Mobbing på den cyniska nivån. Och bara skratta åt det när du bli skitförbannad. Som sagt, väntar med spänning på Tele2's svar.



/K

tisdag 6 april 2010

Ännu en tisdag

"Jag är mätt!" skriker jag ut i förtvivlan. "Bara tre till, tänk på barnen i Afrika" svarar Jennifer... och jag tänker.... Sju timmar senare, tänker jag fortfarande...




Efter maten lekte Jennifer jagis med katten, sprang runt hela lyan. Tur att vi har ett ställe där man kan gå runt mellan rummen. Ska se klart på desperata husfruar, sen gå och vara lite händig. Började måla en vägg, vilket går ändå rätt bra. Men lite telefonsupport från pappa och shopping på Clas så klarar man allt!

söndag 4 april 2010

Veckan som gått.

Sitter och förbittrar mig över att Jennifer nyss kommenterade att vi är som två gamla tanter för att vi sitter och dricker rödvin på en söndagkväll. Tycker det bara är moget och bra, och vi kompenserar våra åldrar bra genom att sitta med varsin laptop i knät.

Längesen bloggen uppdaterades igen, men så är det. Känner att det inte finns så mycket vettigt att skriva om för tillfället. Får väl bli en liten enkel uppdatering så att alla ni som tjötar på mig bli nöjda, men sen tänker jag inte skriva förrän jag känner mig tillfreds med vad jag lägger upp.

Ja, resan hem från Sundsvall gick bra. Jag och Jennifer samt Barbro fick en kupé och sov gött. Eller så gött det går... Vi sov kan man väl nöja sig med. Men sen på spårvagnen hem fick vi kommentaren "hem och lägg er nu, ni ser förskräckliga ut!". På spårvagnen fanns mer trevligt folk, bland annat en mormor som undrade hur tusan man kan döpa en katt till Barbro! Bara för hennes tykna kommentarer tycker jag nu att Barrrbrrro är världen bästa namn på en katt. För övrigt var dotterdotter till denna mormor rätt rolig när hon som svar på mormoderns kommentar om att de inte kan ha katt för att pappa är allergisk - "Då vill inte jag ha nån pappa!". Ja, se ungar.

På måndagen, x antal timmar senare än tänkt, kom flyttgubbarna med Jennifers saker. Jag kanske är överdrivet bitter, men jag anser att när man köper en tjänst, ska man tamejtusan får det man betalat för också. De ska komma med lasset, kolla upp hur man tar sig till platsen och har man betalat extra för att de ska bra ska man inte själv behöva hjälpa till. Men dessa bittra timrågubbar skulle ju ha förklarat för sig, och bli uppmötta, och kunde inte köra rätt, och sen ska vi hjälpa till att bära. Sur är bara förnamnet till det jag blev.

Sen har jag jobbat i veckan. Hemifrån, så det var gôtt, men stressande projekt ändå. Jag och Jennifer har även börjat tagit oss i kragen och äter mer och mer mat, istället för mackor som innan. Men mackor, smör och ost finns det mycket kvar av.

Långfredagen spenderades i Kungsbacka hos Sofie. Kvällen var trevlig, men gick jäkligt fort. Hon har fått till det väldigt fint där hemma hos sig nu, så funderar på att ringa om lite inredningstips imorgon när jag och Jennifer far ut till IKEA. Resten av påsken "firades" hemma, men lite påskmys framför TVn. Ägg, lamm och sill och såklart pärer! Och rödvin...

Det var väl det mesta som hänt denna vecka. Få se vad nästa har att erbjuda. Misstänker mig ett bitter inlägg med tema som jag haft i tidigare blogginlägg: Män vs Män. Men det tar vi en annan gång.

/K